2012. október 26., péntek

Bronzkori iszonyú régi 5000 éves gyűrű ! ( Római ) - Jelenlegi ára: 1 000 Ft


Iszonyú régi 5000 éves Bronzkori női, vagy gyermek bronz gyűrű !!!!!
 
Iszonyúan durván komoly nagyon régi , mint ahogy a képek is szemléltetik!!!
Lehet, ez a legrégibb bronz gyűrű, akkor nem hiányozhat egy komoly gyűjteményből sem !!!
 
Kérem nézze meg a többi antik, és nyílhegy aukciómat is !
Az egéren a görgőt tekerje magafelé, és a hírdetés alatt máris látja a Galériámat, ahol az összes aukcióm azonnal áttekinthető !!!!
A római szócska a címben, csak az római középkori aukció rákeresőknek szól.
Eredetiség garancia!
Gyűjteményből gyűjteménybe.
 
Bronz gyűrű
Súlya: 2, 5 gramm
(1, 2 cm belső, 1, 6 cm külső, magasság 2 cm)
 
Posta:
Ajánlott levélként kicsi buborékos borítékban előre utalás után 385 Ft   (345 ft  30 g-ig + 40 boríték)
 
A képeken látható állapotban.
 
Kérem nézze meg a többi antik ( Őskori , Bronzkori , Ókori Római , Középkori ), és nyílhegy aukciómat is !
 
A bronzkor első ismert Kárpát-medencei kultúrája a harangedényes kultúra vándorló népe volt a i. e. 3. évezred közepétől. Ezután a mai Magyarország keleti részén, a Körös mellékfolyói mentén alakult ki a makói kultúra (Makó-Kosihy-Čaka-kultúra). Ezt a Kárpát-medence nyugati felében a Somogyvár-Vinkovci-kultúra, az Alföldön pedig az ottományi kultúra és a gyulavarsándi kultúra követte. Erdélyben a Schneckenberg-kultúra terjedt el. Egyedinek számít a kizárólag a Kovászna megyei Zaboláról ismert zabolai kultúra, amely egy egyébként ismeretlen, nagyállattartó, vándorló népességhez köthető.
A középső bronzkor (i. e. 2. évezred első fele) legfontosabb Kárpát-medencei kultúrái: a Dunántúlon a zóki kultúra és az úgynevezett mészbetétes díszű edények kultúrája, az Alföldön a nagyrévi kultúra, hatvani kultúra, perjámosi kultúra, vatyai kultúra és a különlegesen szép edényeiről ismert szeremlei kultúra, valamint az erdélyi csomortáni kultúra és Wietenberg-kultúra. A Kárpát-medencei középső bronzkor végét (i. e. 15-14. század) koszideri periódusnak is nevezik Dunaújváros Kosziderpadlás lelőhelye után, ahol az úgynevezett koszideri kincseket találták.
A középső bronzkor alapjában békés korszak volt, így a Kárpát-medencében élő népek hosszabb egy helyben lakásra tudtak berendezkedni. Ezt az ásatásokon felszínre került többrétegű falvak, az úgynevezett tellek (a korábbi kultúrák romjainak egymás fölé rétegződésével keletkező dombok) bizonyítják. A tell-telepek középső bronzkori rétege arra mutat, hogy e településeken hosszú évszázadokon át minden törés nélkül folytatódott az élet. A nagy sírszámú temetőkben nem ritka, hogy több száz, sőt néha több mint 1000 sír is előkerül (például Budatétény). Mind a településtörténeti adatok (hosszú idejű egy helyben élésre utaló tell-települések), mind a nagy sírszámú temetők arra utalnak, hogy a korszakban igen jelentős demográfiai robbanás zajlott le: a népesség száma a korábbiakhoz képest megsokszorozódott. A Kárpát-medence népei jelentős kulturális kapcsolatokat tartottak fenn a mükénéi kultúra régióival, mint ahogy azt a jellegzetes mükénéi típusú fegyverek, ékszerek, bronzedények, valamint a kerámia díszítőmotívumai mutatják.
Minden kérdésedre szívesen válaszolok.
Znyilas tervei alapján:



Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2012-11-10 20:57
. Bronzkori iszonyú régi 5000 éves gyűrű ! ( Római ) - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése